Cumhurbaşkanı Kararı ile sigarayı bırakmak isteyen 1 milyon kişiye sosyal güvencesi olmaksızın ücretsiz ilaç desteği sunulacak. Detaylar Resmi Gazete’de yayımlandı.
Cumhurbaşkanı Kararı ile tütün bağımlılığı tedavisi gören yaklaşık 1 milyon kişiye, sosyal güvencesine bakılmaksızın ücretsiz ilaç desteği sağlanacak. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, bu destek kapsamında Nikotin Replasman Preparatları ile Bupropion HCI, Vareniklin ve Sitizin içeren ilaçlar hastalara ücretsiz ulaştırılacak.
Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilecek ilaçlar, birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurumları aracılığıyla dağıtılacak. Tütün bağımlılığı tedavi ve eğitim birimleri, bu ilaçları hastalara ücretsiz olarak sağlayacak. Bu uygulama, 4736 sayılı Kanun’un ilgili hükmünden muaf tutularak yürürlüğe girdi.
Sağlık Bakanı Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kararın sigarayı bırakma tedavisini kapsadığını belirtti. Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Bakan Memişoğlu, sosyal güvencesi olsun veya olmasın, sigarayı bırakmak isteyen 1 milyon vatandaşa ilaç ve tıbbi desteklerin tamamen ücretsiz sunulacağını vurguladı. Bakanlık, Sigara Bırakma Poliklinikleri ve ALO 171 hattı üzerinden vatandaşlara destek olmaya hazır olduğunu ifade etti.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap