İran Devrim Muhafızları Ordusu, Irak’ın Hürmüz Boğazı’ndaki denizcilik kısıtlamalarından muaf tutulduğunu duyurdu. Karar, ABD ve İsrail gemilerine yönelik kısıtlamalar sürerken geldi.
İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO), yarı resmi Tasnim Haber Ajansı aracılığıyla Irak’ın Hürmüz Boğazı’nda uygulanan denizcilik kısıtlamalarından muaf tutulduğunu açıkladı. DMO Albay Zülfikari, bu kararın ABD ve İsrail ile bu ülkelere destek veren devletlerin gemilerine yönelik kısıtlamaların devam ettiği bir dönemde alındığını belirtti.
Albay Zülfikari, ABD ve İsrail’e ait gemiler ile bu ülkelere destek sağlayan devletlerin gemilerine yönelik kısıtlamaların sürdüğünü vurguladı. İran, stratejik Hürmüz Boğazı’nda belirli denizcilik kuralları uygulayarak bölgedeki seyrüsefer güvenliğini kendi çıkarları doğrultusunda şekillendiriyor.
Yaşanan bu gelişmelerin, ABD’nin Irak’taki askeri varlığına son verilmesi için bir fırsat sunduğunu dile getiren Zülfikari, bölgedeki güç dengelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Albay Zülfikari, “Irak ve İran halkı birlikte ABD ve İsrail’e karşı yürütülen bu savaşı kazanacaktır” ifadesini kullandı.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap