ABD Başkanı Trump, İran Dini Lideri Hamaney ile görüşebileceğini söyledi. Nükleer program vurgusu yapan Trump, enerji fiyatlarının düşeceğini de belirtti.
ABD Başkanı Donald Trump, İran ile yaşanan nükleer krizine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Trump, İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney ile bir görüşme gerçekleştirebileceğini belirtti. Bu açıklama, iki ülke arasındaki gerginliğin sürdüğü bir dönemde geldi.
Bir podcast yayınında konuşan Trump, İran’ın nükleer silaha sahip olmama konusundaki tutumunu yineledi. Trump, müzakere süreçlerine İran liderinin de dahil olduğunu öne sürdü.
Trump, “Görüşmelere İran lideri Mücteba Hamaney de katıldı. Müzakerelere onay verdi. Hamaney’le bir noktada muhtemelen görüşeceğiz” ifadelerini kullandı. Bu sözler, doğrudan üst düzey bir temasın olabileceği ihtimalini güçlendirdi.
Ayrıca Trump, ABD enflasyonunun yüksek olmadığını dile getirdi. İran ile yaşanan çatışmaların sona ermesiyle enerji fiyatlarının düşeceğini öngördüğünü belirtti. Fiyatların yakın gelecekte daha makul seviyelere geleceği tahmininde bulundu.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap