SON DAKİKA
--:--:--

Bakan Işıkhan İşsizlik Oranının 2012’den Bu Yana En Düşük Seviyeye İndiğini Duyurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye’deki işsizlik oranının son 12 yılın en düşük seviyesine gerilediğini açıkladı.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Bakan Işıkhan İşsizlik Oranının 2012’den Bu Yana En Düşük Seviyeye İndiğini Duyurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Gaziantep’te düzenlenen “Gençliğin Üretim Çağı Bölgesel Kariyer Fuarı”nda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, Türkiye’deki işsizlik oranının geçen yıl yüzde 8,3 ile 2012 yılından bu yana en düşük seviyesine gerilediğini duyurdu. Kadın ve genç işsizlik oranlarında da dikkat çekici düşüşler yaşandığını belirtti. Bu veriler, hükümetin istihdam politikalarının olumlu sonuçlarını gösterdi.

Bakan Işıkhan, kadınlarda işsizlik oranının bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 11,3’e indiğini ifade etti. Genç nüfusta ise işsizlik oranının 1 puanlık düşüşle 2005 yılından bu yana en düşük seviyesi olan yüzde 15,3 olarak gerçekleştiğini aktardı. Bu düşüşlerin, kadınların ve gençlerin çalışma hayatına katılımlarını artırmaya yönelik yürütülen programların etkisiyle gerçekleştiğini vurguladı.

İstihdamı Destekleyen Yeni Programlar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, gençlerin istihdama katılımını artırmak amacıyla yeni programlar hazırladı. Bakan Işıkhan, “İşe İlk Adım Programı”nın hayata geçirileceğini açıkladı. Bu program kapsamında özel sektörde işe başlayan 18-25 yaş arası gençlerin ücret ve sigorta primleri belirli bir süre devlet tarafından desteklenecek. Bakanlık, 3 yılda 750 bin gencin bu destekten faydalanmasını hedefliyor ve program için 243 milyar lira kaynak ayırdı.

Bakan Işıkhan, staj yapmak isteyen öğrencilere yönelik destekleri de aktardı. İŞKUR’un Staj Portalı ve Ulusal Staj Programı aracılığıyla önümüzdeki üç yıl içinde 800 bin gence staj imkanı sunmayı hedeflediklerini belirtti. Staj süresince ücret ve prim maliyetlerini karşılayan Bakanlık, işletmelere danışmanlık desteği de sağlıyor. Bu hedef için 26 milyar liralık bir kaynak ayrıldı.

Bölgesel Kariyer Fuarları’nın önemine değinen Işıkhan, 2019’dan itibaren Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda düzenlenen bu etkinliklerin, lise son sınıf ve üniversite öğrencilerini iş dünyasıyla buluşturduğunu söyledi. 2013’ten bu yana toplam 489 istihdam fuarı düzenlendiğini ve bu fuarları 8,5 milyon vatandaşın ziyaret ettiğini aktardı.

Fuarın açılış kurdelesini kesen Bakan Işıkhan, beraberindeki yetkililerle birlikte kamu kurumları, savunma sanayisi firmaları ve özel sektör temsilcilerinin stantlarını gezdi. Milli Savunma Bakanlığının standı başta olmak üzere, gençlere personel ve askeri öğrenci temin faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Gaziantep Valisi Kemal Çeber ve GAÜN Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sait Doğan da gençlere kariyer gelişimleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Jeopolitik Gerilimler Küresel Piyasaları Vurdu
Jeopolitik Gerilimler Küresel Piyasaları Vurdu
Hürmüz Gerilimi Küresel Piyasaları Sarsıyor ABD İran Çatışması Fiyatları Etkiliyor
Hürmüz Gerilimi Küresel Piyasaları Sarsıyor ABD İran Çatışması Fiyatları Etkiliyor
Türkiye’den Norveç’e ilk yarı ihracatında rekor artış
Türkiye’den Norveç’e ilk yarı ihracatında rekor artış
İstanbul Havalimanları 78 İl Nüfusunu Aştı
İstanbul Havalimanları 78 İl Nüfusunu Aştı
İşletmeler İçin DOA Sistemi Kayıt Süresi Ekim Sonu
İşletmeler İçin DOA Sistemi Kayıt Süresi Ekim Sonu
Jeopolitik Gerilimler Küresel Piyasaları Satış Baskısı Altına Soktu
Jeopolitik Gerilimler Küresel Piyasaları Satış Baskısı Altına Soktu
Haberin Doğru Adresi

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır.