A Milli Futbol Takımı’nın Dünya Kupası’ndan elenmesinin ardından TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na istifa çağrıları yükseldi. Hacıosmanoğlu’nun açıklamaları taraftarları daha da kızdırdı.
2026 FIFA Dünya Kupası’na D Grubu’ndan erken veda eden A Milli Futbol Takımı’nın ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na yönelik istifa çağrıları yoğunlaştı. Hacıosmanoğlu, sabaha karşı yaptığı açıklamalarla taraftarların tepkisini çekti.
A Milli Takım’ın turnuvadaki performansına ilişkin gelen eleştirilere yanıt veren TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, takımın kötü oynamadığı görüşünü savundu. Hacıosmanoğlu, çekilen şut sayısını öne sürerek, “2 maçta 65 tane şut attı bu takım. Kötü mü oynadı? Cenab-ı Allah nasip etmedi.” ifadelerini kullandı.
Bu savunma, daha önce teknik direktör Vincenzo Montella’nın yaptığı “50 yılda bir denk gelir, kader bizden yana değildi” şeklindeki açıklamalara benzerliğiyle dikkat çekti. Taraftarlar, Hacıosmanoğlu’nun bu sözlerine sosyal medya üzerinden sert tepki gösterdi.
İstifa baskılarının yanı sıra şahsına yönelik eleştirilere de sert yanıt veren Hacıosmanoğlu, Türk futbolunun geçmişine dair önemli bilgilere sahip olduğunu ima etti. “Okuduğunu anlamıyor” eleştirilerine karşı çıkan TFF Başkanı, şunları söyledi: “Ben 60 yaşındayım. Futbolun 40 yılını bana sorun, kimin eli kimin cebindeydi gün, saat olarak anlatırım size. Buna Milli Takımlar da dahil.” Bu sözler, futbol camiasında yankı buldu.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap