ABD’nin Missouri eyaletinde paraşütçüleri taşıyan bir uçak kalkıştan kısa süre sonra düştü. Kazada 1 pilot ve 11 paraşütçü olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetti.
ABD’nin Missouri eyaletinde paraşütçüleri taşıyan bir uçak kalkıştan kısa süre sonra düştü. Butler Memorial Havalimanı’ndan havalanan uçakta bulunan 1 pilot ve 11 paraşütçü olmak üzere toplam 12 kişi hayatını kaybetti.
Havalimanı Müdürü ve Bates County Acil Durum Yönetim Direktörü Dennis Jacobs, uçağın yerel saatle 11.20’de havalandığını belirtti. Uçağın gerekli irtifaya ulaşamadığını, keskin bir sola dönüş yaparak pistten yaklaşık 270 metre uzaklıkta araziye çakıldığını ifade etti.
Kazada yaşamını yitirenlerin kimliklerinin henüz belirlenmediği ve ailelerine bilgi verilmediği kaydedildi. Missouri polisi, uçağın düşmesinin ardından enkazda yangın çıktığını bildirdi. Uçağın havalimanına bitişik bir araziye düştüğü ve güvenlik önlemleri kapsamında bölgedeki yolun trafiğe kapatıldığı açıklandı.
Kaza ile ilgili soruşturmanın ABD Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu (NTSB) tarafından yürütüleceği bildirildi.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap