ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik planlanan saldırıların iptal edildiğini duyurdu. Anlaşma detayları ve Türkiye’nin rolü açıklandı.
ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik planlanan saldırıların iptal edildiğini bildirdi. Trump, alınan görüşmeler sonucunda bu geceki bombardımanın durdurulduğunu açıkladı.
ABD Başkanı Trump, yaptığı yazılı açıklamada, İslam Cumhuriyeti İran ile yapılan görüşmelerin onaylandığını belirtti. Bu doğrultuda, ABD Başkanı olarak bu akşam İran’a karşı planlanan saldırıların ve bombardımanların iptal edildiğini ifade etti. Görüşmelerin ve son noktaların tüm taraflarca onaylandığını vurgulayan Trump, bu taraflar arasında Amerika Birleşik Devletleri, İsrail, Suudi Arabistan, BAE, Katar, Türkiye, Pakistan, Bahreyn, Kuveyt, Ürdün, Mısır ve diğer ülkelerin yer aldığını sıraladı.
Trump, bir deniz ablukasının ise anlaşma sonuçlanana kadar tam güçle devam edeceğini kaydetti. Anlaşmanın imza zamanı ve yerinin yakında duyurulacağını ekledi.
ABD Başkanı Trump, İran’ın nükleer silah sahibi olmayacağına dair bir anlaşma olduğunu ve yakın zamanda bir sözleşme imzalanacağını söyledi. Anlaşmanın son halini aldığını ve kısa sürede tamamlanacağını belirtti.
Oval Ofis’te gazetecilere açıklamalarda bulunan Trump, İran ile anlaşmanın tamamlanmak üzere olduğunu ve detaylı mutabakat metni üzerindeki çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Belgelerin son halinin önümüzdeki birkaç gün içinde hazırlanacağını ve bir imza töreni düzenleneceğini söyledi. Trump, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bölge ülkelerinin liderleriyle görüştüğünü ve bu görüşmelerin sürdüğünü aktardı. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de bu süreçte görüşüleceğini ve Erdoğan’ın süreci desteklediğini belirtti.
İran lideri Mücteba Hamaney’in anlaşmayı onaylayıp onaylamadığı sorusuna Trump,
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap