Bakan Uraloğlu, TÜRKSAT’ın yeni nesil Türksat 7A Projesi’nin yıl sonuna kadar başlayacağını ve uydunun yerli imkanlarla üretileceğini açıkladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin uydu, bilişim ve kablo hizmetlerindeki stratejik kuruluşu TÜRKSAT’ın yeni nesil Türksat 7A Projesi’nin çalışmalarına yıl sonuna kadar başlanacağını duyurdu. Tamamı Türk mühendislerce geliştirilecek uydu, 2030 yılında hizmete alınacak.
TÜRKSAT’ın sermayesinin tamamen kamuya ait ticari bir şirket olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, şirketin uydu, kablo ve dijital dönüşüm alanlarında faaliyet gösterdiğini aktardı. Uraloğlu, TÜRKSAT’ın Türkiye’nin uzaydaki haklarını koruma ve dijital altyapısını inşa etmedeki kritik rolünü vurguladı.
Bakan Uraloğlu, TÜRKSAT’ın mevcut durumda Türksat 6A ile birlikte yüksek yörüngede hizmet veren 6 aktif haberleşme uydusuna sahip olduğunu belirtti. Türkiye’nin uydu sektöründe küresel ilk 10’da yer alma hedefinin altını çizen Uraloğlu, Asya’nın doğusundan Avrupa’nın batısına kadar geniş bir coğrafyayı kapsadıklarını ifade etti.
Uraloğlu, ömürlü sistemler olan uydular için sürekli yeni yatırımların gerekliliğine işaret ederek, Türksat 7A Projesi’nin bu kapsamda başlatıldığını söyledi. Uydunun tamamen yerli ve milli imkanlarla, Türk uzay endüstrisinin gücüyle üretilmesi planlanıyor. Proje kapsamında 19 Haziran 2025’te Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile TÜRKSAT arasında finansman protokolü imzalanmıştı.
2030’da faaliyete geçmesi hedeflenen Türksat 7A’nın, daha yüksek veri kapasitesi, güçlü kapsama alanı ve esnek kaynak yönetimiyle Türkiye’nin dijital gelecek vizyonunu desteklemesi amaçlanıyor.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap