SON DAKİKA
--:--:--

Pew Araştırması 36 Ülkede İsrail’e Yönelik Olumsuz Görüşleri Ortaya Koydu

Pew Research’ün 36 ülkeyi kapsayan anketine göre, katılımcıların çoğunluğu İsrail’e olumsuz bakıyor. Türkiye, Bangladeş, Endonezya gibi ülkelerde olumsuz görüşler zirvede.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Pew Araştırması 36 Ülkede İsrail’e Yönelik Olumsuz Görüşleri Ortaya Koydu

ABD merkezli Pew Research Center tarafından 8 Şubat-13 Mayıs tarihleri arasında 36 ülkede 44 bin 657 yetişkinle yapılan anket, İsrail hakkındaki kamuoyu algısına dair önemli veriler sundu. Anket, katılımcıların İsrail’e yönelik olumlu ve olumsuz düşüncelerini ölçtü.

Anket sonuçlarına göre, incelenen 36 ülkenin çoğunda İsrail’e yönelik olumsuz görüşler ağırlık kazandı. Bu ülkelerde İsrail’e karşı olumsuz düşünenlerin oranının ortanca değeri yüzde 67 olarak belirlendi. Buna karşılık, İsrail’e olumlu bakanların ortanca oranı ise yüzde 25 olarak saptandı.

Olumsuz Görüşlerin Yayıldığı Bölgeler

İsrail’e yönelik olumsuz görüşlerin en yoğun olduğu ülkeler arasında Türkiye, Bangladeş, Endonezya, Malezya ve Pakistan yer aldı. Ayrıca Batı Şeria ve Doğu Kudüs’teki katılımcılar da yüksek oranda olumsuz görüş belirtti.

Türkiye’de katılımcıların yüzde 91’i İsrail hakkında ‘çok olumsuz’, yüzde 5’i ise ‘biraz olumsuz’ değerlendirmelerde bulundu. Müslüman nüfusun yoğun olduğu ülkeler dışındaki bazı gelişmiş ülkelerde de dikkat çekici oranlar gözlemlendi.

ABD’de katılımcıların yüzde 60’ı, Kanada’da ise yüzde 65’i İsrail’e karşı olumsuz görüş bildirdi. Avrupa ülkelerinde de bu eğilim belirginleşti. İsveç ve İspanya’da katılımcıların yüzde 78’i İsrail’i olumsuz değerlendirirken, İtalya, Hollanda, Almanya, İngiltere ve Fransa’da yetişkinlerin yarısından fazlası benzer görüşleri paylaştı.

Asya ve Okyanusya’da da benzer sonuçlar elde edildi. Japonya’da katılımcıların yüzde 83’ü, Avustralya’da yüzde 79’u ve Güney Kore’de yüzde 70’i İsrail hakkındaki olumsuz düşüncelerini ifade etti.

Ancak Hindistan bu genel eğilimden ayrıştı. Hindistan’da katılımcıların yüzde 32’si İsrail’e olumlu bakarken, yüzde 28’i olumsuz görüş belirtti.

Trend verilerinin bulunduğu 24 ülkenin 13’ünde 2025’ten bu yana İsrail’e yönelik olumsuz görüşlerde artış tespit edildi. Olumsuz görüşlerin azaldığı tek ülke ise Yunanistan oldu.

Netanyahu’ya Güven Düşük

Ankette, katılımcılara İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya dair güven düzeyleri de soruldu. Ülkelerin büyük çoğunluğunda, katılımcıların Netanyahu’nun dünya meselelerinde doğru adımlar atacağına dair ‘çok az veya hiç güven’ duymadığı ortaya çıktı.

Kenya ve Filipinler, katılımcıların yarısından fazlasının Netanyahu’ya güvendiğini belirttiği iki istisna ülke olarak kayda geçti.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Pew Araştırması 36 Ülkede İsrail’e Yönelik Olumsuz Görüşleri Ortaya Koydu
Pew Araştırması 36 Ülkede İsrail’e Yönelik Olumsuz Görüşleri Ortaya Koydu
Emlak Vergisi İlk Taksit Son Ödeme Günü Yarın
Emlak Vergisi İlk Taksit Son Ödeme Günü Yarın
İsrail’in Ezan Yasası Tasarısı Tepki Çekti Filistin’den Dini Savaş İlanı Uyarısı
İsrail’in Ezan Yasası Tasarısı Tepki Çekti Filistin’den Dini Savaş İlanı Uyarısı
CHP’de Ayrılık İddiası Yeni Parti İçin Tarih ve İsim Verdi
CHP’de Ayrılık İddiası Yeni Parti İçin Tarih ve İsim Verdi
İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nden Pezeşkiyan İstifa İddialarına Yanıt
İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nden Pezeşkiyan İstifa İddialarına Yanıt
Yazar Ayten Öztürk Miras Kavgası Sonucu Yeğeni Tarafından Öldürüldü
Yazar Ayten Öztürk Miras Kavgası Sonucu Yeğeni Tarafından Öldürüldü
Haberin Doğru Adresi

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır.