ABD’den G20 Zirvesi’ne Putin daveti iddiası. Trump’tan ise sürpriz açıklama geldi.
ABD’nin, 14-15 Aralık’ta Miami’de düzenlenecek G20 Liderler Zirvesi’ne Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i davet etmeyi planladığı iddia edildi. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen ABD’li yetkililer, bu konunun gündemde olduğunu Washington Post’a belirtti.
Yetkililer, henüz resmi davetlerin gönderilmediğini ancak Rusya’nın G20 üyesi olması nedeniyle hem bakanlar düzeyindeki toplantılara hem de liderler zirvesine davet edileceğini ifade etti.
ABD Başkanı Donald Trump, Putin’e yönelik G20 davetinden haberdar olmadığını ancak bu duruma karşı çıkmayacağını söyledi. Beyaz Saray’da gazetecilere konuşan Trump, Putin’in zirveye katılmasının faydalı olacağını ve herkesle konuşması gerektiğini düşündüğünü belirtti.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap