Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, devlet korumasındaki 394 gencin kamuya atandığını duyurdu. Törenle yerleşmeleri sağlanan gençler için Bakanlık çalışmalarını paylaştı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, devlet korumasından yararlanan 394 gencin kamu kurum ve kuruluşlarına atanması için kura çekimi törenine katıldı. Bakanlıkta düzenlenen törende konuşan Göktaş, bu özel günün devletin şefkatiyle büyüyen gençler için önemini vurguladı. Yeni görevlerinin gençler için hayırlı olmasını temenni eden Göktaş, kura sonucunun güzel bir meslek yolculuğuna vesile olmasını diledi.
Göktaş, çocuklara bırakılacak en büyük mirasın merhamet, bilgi ve özgüven olduğunu belirtti. Devletin tüm imkanlarının bu mirasın çocukların hayatına yansıması için seferber edildiğini söyledi. Bu anlayışın en büyük teminatının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği olduğunu ekledi.
Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘önce insan’ diyen siyaset anlayışının sosyal politikalara yön verdiğini ifade etti. Bu vizyonla çocuk bakım hizmetlerinde köklü bir dönüşüm gerçekleştirildiğini kaydetti. Çocuk evleri ve sitelerinde 15 bin 483 çocuğa yuva sıcaklığı sunulduğunu belirtti. Koruyucu aile modelinde ise 9 bin 310 aile yanında 11 bin 55 çocuğun sevgi ve güven içinde büyüdüğünü açıkladı.
Kuruluşlarda ve koruyucu ailelerin yanında sevgiyle büyüyen çocukların üniversiteye yerleşmesinin gurur kaynağı olduğunu söyleyen Göktaş, bu yıl 258 gencin üniversiteli olma sevincini yaşadığını aktardı. Çocukların spor, kültür ve sanat alanlarındaki başarılarına da değinen Göktaş, 3 bin 200 lisanslı sporcu ve farklı alanlarda kendini ifade eden 3 bin 768 çocuk bulunduğunu bildirdi.
Eğitimini tamamlayan ve meslek sahibi olmak isteyen gençlerin çalışma hayatına hazırlanması için destek sağlandığını belirten Göktaş, iş ve meslek danışmanlığı hizmetleriyle gençlerin çalışma hayatına hazırlandığını söyledi. Yaşam Becerisi Kariyer Gelişimi programıyla 2021’den bu yana 22 bin 643 gence eğitim verildiğini aktardı. İŞKUR işbirliğinde 11 bin 930 çocuğa eğitim verildiğini ekledi.
Koruması altındaki çocuklar için mesleki kurslar açıldığını ve özel sektörde çalışan gençlerin SGK primlerinin 5 yıl süreyle devlet tarafından karşılandığını belirtti. Bu kapsamda 16 bin 570 özel sektör istihdam teşviki sağlandığını duyurdu. Bugüne kadar 66 bin 743 gencin kamu kurumlarına yerleştirildiğini ve 6 bin 351 gencin İş Hayatına Uyum Seminerleri ile yeni görevlerine hazırlandığını bildirdi.
Bakan Göktaş, gençlere seslenerek, devletin farklı kurumlarında millete hizmetin bir parçası olacaklarını söyledi. Görevlerine başlamadan önce illerde düzenlenecek İş Hayatına Uyum seminerlerine katılacaklarını belirtti. Gençlerin çalışkanlıkları, nezaketleri ve sorumluluk duygularıyla güzel izler bırakacağına inandığını ifade etti. Hangi görevde olurlarsa olsunlar işlerini hakkıyla yapmalarını ve bulundukları yere değer katmalarını istedi.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap