SON DAKİKA
--:--:--

Skolyoz Kahramanları Acıbadem’de İlham Verdi Skolyoz Omurgayı Eğebilir Hayallerimizi Asla

Acıbadem Maslak Hastanesi’nde düzenlenen skolyoz farkındalık etkinliğinde, skolyozla yaşayan gençler spor, sanat ve eğitimdeki başarılarıyla ilham verdi. Uzmanlar tedavi yöntemlerini anlattı.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Skolyoz Kahramanları Acıbadem’de İlham Verdi Skolyoz Omurgayı Eğebilir Hayallerimizi Asla

Haziran Skolyoz Farkındalık Ayı kapsamında Acıbadem Maslak Hastanesi, “Skolyoz Savaşçıları Hayata, Spora ve Sanata İlham Veriyor” temasıyla 14. kez skolyoz etkinliği düzenledi. Etkinlik, skolyozla ilgili toplumsal farkındalığı artırmayı ve hastalığa yönelik yanlış inanışları ortadan kaldırmayı amaçladı. Bu doğrultuda, skolyozla yaşayan gençlerin dikkat çeken başarı hikayeleri uzmanlar ve hastalarla paylaşıldı.

Etkinlikte, skolyoz tanısına rağmen spor, sanat ve eğitim alanlarında önemli başarılar elde eden gençler, kendi deneyimlerini dinleyicilerle paylaştı. Katılımcılar, skolyozun aktif bir yaşam sürmeye engel teşkil etmediğini vurguladı. Programın sonunda yapay zeka destekli bir farkındalık sergisi de ziyaret edildi.

Skolyozun Sağlık Üzerindeki Etkileri ve Tedavi Yöntemleri

Acıbadem Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Acıbadem Maslak Hastanesi Omurga Sağlığı Merkezi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Alanay, skolyozun omurganın 3 boyutlu bir deformasyonu olduğunu açıkladı. Omurganın kendi etrafında dönerek yana doğru eğildiğini belirten Alanay, bu durumun yan planda sırt kamburu ve bel çukurunda değişikliklere yol açabileceğini ifade etti. Prof. Dr. Alanay, ilerleyen skolyozun ileriki yaşlarda yaşam kalitesini düşürebileceğine, ağrılara ve solunum ile kalp problemlerine neden olabileceğine dikkat çekti.

Erken teşhisin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Alanay, toplumda yüzde 1 ila 3 arasında görülen skolyoz vakalarının çok azının ameliyat gerektirdiğini belirtti. Son yıllarda tedavi yöntemlerinde kaydedilen ciddi gelişmelere işaret eden Alanay, erken teşhisin korse ve egzersiz gibi daha yumuşak tedavi yöntemleriyle başarıyla sonuçlanabildiğini söyledi. Erken teşhisin yapılamadığı durumlarda cerrahi müdahalenin gerekebileceğini ancak bu yöntemle de çok iyi sonuçlar alınabildiğini ekledi. Ailelere, büyümekte olan çocuklarında omuz ve beldeki asimetri ile öne eğilmede sırtta oluşan kabarıklık gibi belirtileri ihmal etmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Skolyoz Hastalarının Başarı Hikayeleri

Etkinliğe katılan 19 yaşındaki Melike İrem Gökçe, skolyoz tanısı almasına rağmen karate sporunda ulusal ve uluslararası birçok başarıya imza attığını paylaştı. 9 yaşında skolyoz teşhisi konulan Gökçe, 7 yaşında başladığı karateye doktor önerisiyle başladığı korse tedavisine rağmen devam ettiğini belirtti. Başlangıçta korseye alışmakta zorlansa da tedavi sürecine uyum sağladığını ve spor hayatına devam edebildiğini vurguladı. Gökçe, skolyoz hastalarının istedikleri her şeyi yapabileceğini ve tedavi sürecinden çekinmemeleri gerektiğini söyledi. Üç kupası ve 53 madalyası bulunan Gökçe, skolyozu hayatını zorlaştıran bir engel değil, sabır ve direnç öğreten bir yol arkadaşı olarak gördüğünü ifade etti.

11 aylıkken çocuk felci geçirmesi sonucu skolyoz tanısı konulan 12 yaşındaki Çağan Lider Aydın ise 2 yıl korse tedavisi uyguladığını ve ardından 8 saat süren bir skolyoz ameliyatı geçirdiğini anlattı. Rap müzikle ilgilenen ve nefes problemi yaşayan Aydın, oturma dengesindeki bozukluk ve bel ağrısı şikayetlerinin bulunduğunu belirtti. Korse tedavisini aksattığı dönemde rap müzikle uğraşırken nefes problemleri yaşamaya başladığını söyledi. Ameliyat sonrası şikayetlerinin sona erdiğini ve rap müziğe devam edebildiğini ekledi. Etkinlikte kendi yazdığı 3 şarkıyı seslendiren Aydın, müzikle kendini ifade etmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Dondurma Tüketimi Boğaz Enfeksiyonu Riskini Azaltabilir Uzmanlar Açıklıyor
Dondurma Tüketimi Boğaz Enfeksiyonu Riskini Azaltabilir Uzmanlar Açıklıyor
Sıcak Havalarda Tansiyon Hastalarına Doktor Uyarıları
Sıcak Havalarda Tansiyon Hastalarına Doktor Uyarıları
Türkiye’de Üretilen Akrep Panzehiri Yılda 10 Bin Dozu Karşılıyor
Türkiye’de Üretilen Akrep Panzehiri Yılda 10 Bin Dozu Karşılıyor
Gebelikte Seyahat İçin Uzmandan Önemli Uyarılar
Gebelikte Seyahat İçin Uzmandan Önemli Uyarılar
Kulak Damlası Bilinçsiz Kullanımı Uzmanlardan Uyarı Geldi
Kulak Damlası Bilinçsiz Kullanımı Uzmanlardan Uyarı Geldi
Avrupa’da 8 Ameliyat Sonrası Yapay Mesane Umudu Türkiye’de Yeşerdi
Avrupa’da 8 Ameliyat Sonrası Yapay Mesane Umudu Türkiye’de Yeşerdi
Haberin Doğru Adresi

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır.